ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Öğretim Tasarımı EPÖ514 GÜZ-BAHAR 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Öğretim tasarımı ve teknolojileri konularındaki kavramları açıklar.
    2-Öğretim tasarımı ve teknolojileri konularında ihtiyaç belirleme yöntemlerini seçer.
    3-Öğretim tasarımı bağlamında öğrenenin özelliklerini analiz eder.
    4-Öğretim tasarımı dersi ile ilgili hedefleri yazar.
    5-Öğretim tasarım modellerini açıklar.
    6-Öğretim tasarımı ile ilgili iş analizini yapar.
    7-Öğretim tasarım stratejilerini uygular.
    8-Bir konuya ilişkin öğretimi tasarlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Hasan COŞKUN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Doç. Dr. Pervin Oya Taneri
    Kaynaklar Coşkun, Hasan / Yılmaz, Fatih / Aksoy, Mehmet Emin (Ed.) (2015): Öğretimin Planlanması / Unterrichtsplanung / Planning of Instruction, Dil, Spiralce, Language. Berlin: Dağyeli Verlag. Fer, Seval. (2011) Öğretim Tasarımı. 2. Baskı, Ankara: Anı Yayıncılık. Akif Ocak, Mehmet-Editör. (2011). Öğretim Tarsımı; Kuramlar, Modeller, Uygulamalar. Ankara: Anı Yayıncılık. Akkoyunlu, B., Altun, A., Yılmaz-Soylu, M. (2008). Öğretim Tasarımı. Ankara: Maya Akademi. Makaleler ve tezler
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Eğitim - öğretim süreçlerinin ayrıntılı bir şekilde tasarlanması ile ilgili bilgi verme ve eğitim ? öğretim süreçlerinin tasarlanması alanındaki yayınları okuma ve yorumlama becerisi kazandırma.
    Dersin İçeriği Öğretim tasarımı temel kavramlar konusu ve dersin içeriği, ihtiyaç belirleme ve analizi, ihtiyaç belirleme ve analizi (devamı), öğrenme ortamında öğrenenin özellikleri, öğrenme ortamında kazanımlar (hedefler, öğretim tasarım teknikleri, öğretim tasarım yöntemleri (metotları), öğretim tasarım stratejileri, öğretim tasarım modelleri, kavram öğretimi, bilişsel süreç öğretiminin tasarımı, öğretim tasarım ve değerlendirme süreci konularına değinilecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster