ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Ders Kitapları Tasarımı EPÖ515 GÜZ-BAHAR 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yazılı öğretim materyalleri ile ilgili temel kavramları açıklar.
    2-Ders kitabının öğretim sürecindeki önemine kavrar.
    3-Etkili bir ders kitabında bulunması gereken özellikleri açıklar.
    4-Ders kitabı hazırlama ve tasarım ilkelerini uygular.
    5-Ders kitaplarını teknik özellikler, içerik ve tasarım yönünden değerlendirir.
    6-Ders kitabıyla ilgili bilimsel araştırmaları takip eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Şahin
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1-Alpan, G. (2008). Ders Kitaplarındaki Metin Tasarımı. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi. 6(1), 107-134 2-Atmaca, A.E. (2006). İlköğretim Ders Kitaplarında Görsel Tasarım ve Resimleme. MillîEğitim Dergisi, Sayı: 171. 3-Çalık, T. (2001). Konu Alanı Ders Kitabı İnceleme Kılavuz Türkçe 1-8. Nobel Yayınları, Ankara. 4-Hartley, J. (1990). Kitap Tasarımı: Mevcut Durum ve Geleceği. Keele Üniversitesi,Psikoloji Bölümü, Staffordshire St5 5bg, İngiltere. 5-MEB. (2007) Tebliğler Dergisi. Sayı: 2007/2597 Milli Eğitim Basımevi, Ankara. 6- Şahin, M. (2011). Sosyal Bilgiler Ders Kitaplarının Mesaj tasarımı Açısından Değerlendirilmesi. Doktora Tezi. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Ders kitabının öğrenme sürecindeki önemine kavrar, ders kitabında bulunması gereken özellikleri açıklar, ders kitabı tasarım ilkelerini seçer, uygular ve değerlendirir.
    Dersin İçeriği Bu ders ders kitabı kavramını, ders kitabının önemini, tasarım ilkelerini, ders kitabı değerlendirme ilkelerini kapsar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster