ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Eğitim Sistemi ve Kütüphaneler BBY602 GÜZ-BAHAR 3+0 S 10
    Öğrenme Çıktıları
    1-Okul kütüphanesi programlarını ve hizmetlerini ve K-12 eğitim altyapısı içindeki yerlerini inceler.
    2-Okul kütüphanesi programını etkileyen eğitim kuramlarını ve öncülerini tartışır.
    3-Öğrencilerin akademik olarak başarabilmeleri için çeşitli öğretim yöntem ve stratejilerini analiz eder.
    4-Okul kütüphanesi alanındaki güncel konuları, önemli figürleri ve ilgili eğitim terminolojisini değerlendirir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Coşkun POLAT
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Bopp, Richard E., Linda C. Smith. Reference and Information Services: An Introduction (Library & Information Science Text Series). Greenwood Press, December 2000. 350 pages, ISBN:1563086247.
    Yardımcı Kitap American Association of School Librarians and Association for Educational Communications and Technology. (1988). Information power: Guidelines for school library media programs. Chicago: ALA. -Erikson, R. and C. Markuson. (2001). Designing a school library media center for the future. Chicago: American Library Association. -Everhart, N. (2003). Controversial issues in school librarianship: Divergent perspectives. Worthington, Ohio: Linworth Pub. -Job, A.G. (2001). Now what do I do?: Things they never taught in library school: A Book of case studies. Lanham: Scarecrow. -Önal, H. İ. (1992). Bilgi gereksinimlerinin karşılanması ve okul kütüphaneleri. Ankara: Hacettepe Üniversitesi. -Önal, H. İ. (2009). Designing tomorrow?s libraries with children?s views. In: Libraries create futures: Building on cultural heritage, World Library and Information Congress: 75 th IFLA General Conference and Council, 23-27 August, 2009, Milan, Italy. Proceedings. Milan: IFLA
    Dersin Amacı Dersin temel amacı eğitim sistemi ve öğrenim programları içinde kütüphanelerin yerinin ve öneminin anlaşılmasıdır. Bilgi teknolojileri ile birlikte değişen ve dönüşen eğitim sisteminde çağdaş okul kütüphanelerinin tasarlanması ve hizmetlerinin planlanması, eğitimin diğer unsurları ile işbirliği içinde olunmasına yönelik araştırmalarla öğrencilerin bu konuda bilgi ve beceri sahibi olmaları beklenir.
    Dersin İçeriği Bu ders kapsamında kütüphane ve bilgi hizmetlerinin eğitim sistemindeki yeri ve önemi; okul kütüphanelerinin yapısı, dermesi ve hizmetleri; okul kütüphanecisinin özellikleri ele alınır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster