ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama CTU107 GÜZ 2+1 Fak./ Üni. Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yeterli ve dengeli beslenebilmek için gerekli olan günlük besin ihtiyacını ve beslenme ilkelerini kavrar
    2-Çeşitli beslenme şekilleri arasındaki farkları ve mönü planlaması yapmayı kavrar
    3-Sağlıklı beslenme için günlük mönü planlarını ve standart reçeteleri hazırlar
    4-Besinleri ve özelliklerinin kavrar
    5-İnsanların günlük besin ihtiyaçlarını söyleyer
    6-Mönünün ne olduğunu ve hangi yiyeçeklerden oluştuğunu ve sıralamasının kavrar
    7-Mönü planının nasıl yapılacağının ve nelerden etkilenebileceğinin öğrenir
    8-Müşteri ve zevk ve tercihlerine uygun mönü hazırlanmasının öğrenir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Bulduk,S.(2005) ;Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlaması,Detay Yayıncılık ,Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Beslenme tanımlarını, beslenme ilkelerini, besin öğelerini, karbonhidrat metabolizmasını, protein, görevlerini, özelliklerini yağların görevlerini, enerji metabolizmasını, su ve mineralleri, mönü planlarını, besin gruplarını, açıklayabilecek ve yorumlayabilecektir
    Dersin İçeriği Beslenme tanımları, Beslenme ilkeleri, Besin öğeleri, Karbonhidrat metabolizması, Proteinlerin görevleri, özellikleri, Yağların görevleri, Su ve mineraller, Vitaminler ve görevleri, Mönü planları, Besin grupları, Mönü planı uygulamaları, Standart reçetelerin ve porsiyonların oluşturulması, Müşteri zevk ve tercihlerine uygun mönülerin hazırlanması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster