ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mutfak Hizmetleri Yönetimi CTU108 BAHAR 2+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mutfak yönetiminin temel ilkelerini kavrar
    2-Mutfağın fiziksel özelliklerini tanır
    3-İş güvenliği ilkelerini uygular
    4-Mutfak personelinin kişisel ve araç gereçler temizliğiyle ilgili ilkeleri uygular
    5-Gıda maddelerini beslenme değerleri, özellikleri ve özel durumu olanlara yönelik beslenme prensiplerini kavrar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Gökdemir,A(2003), Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Detay, Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin sonunda öğrenci, Organizasyon ve görev tanımlarını, yönetimin temel prensipleri ve hedeflerini, mutfak yönetimi ilkelerini, mutfak planı ve fiziksel özelliklerini, araç gereç temizliğini, gıda zehirlenmelerinde ve özel durumlarda ilk yardımı, kalori hesaplamaları yapılmasını gıda maddelerinin gruplandırılmasını, üretim maliyetlerini ve üretim aşamalarını açıklayabilecek ve yorumlayabilecektir.
    Dersin İçeriği Mutfak yönetimine ait; yönetimin temel prensiplerini, organizasyon ve görev tanımlarını, verimlilik teknikleri kavramak. Mutfak bilgisi ile ilgili mutfak planı ve fiziksel özellikleri, mutfak malzemeleri, mutfak güvenliği, mutfak planı ve fiziksel özellikleri, mutfak malzemelerini, mutfak güvenliğini kavramak ve uygulamak.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster