ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda ve Personel Hijyeni CTU225 GÜZ 2+0 Fak./ Üni. S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Hijyenin tanımını ve önemini kavrayabilir ..
    2-Bakteriler, mayalar, küfler, virüsler ile ilgili bilgileri kavrayabilir ve açıklar.
    3-Yararlı, patojen mikroorganizmalar ve bunların gelişme ortamları ile ilgili bilgileri kavrayabilir ve açıklar.
    4-Patojen bakterilerin gıdalara geçişi, gıda zehirlenmeleri ve bakterilerin gelişmesinin kontrol altına alınması ile ilgili bilgileri kavrayabilir ve açıklar. Besin, bina, hava, su, personel hijyeni ile ilgili ilkeleri kavrayabilir ve uygular.
    5-Patojen bakterilerin gıdalara geçişi, gıda zehirlenmeleri ve bakterilerin gelişmesinin kontrol altına alınması ile ilgili bilgileri kavrayabilir ve açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Hıdır Harbalıoğlu
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. KOZAK N.2018 , GIDA VE PERSONEL HİJYENİ, DETAY YAYINCILIK, ANKARA.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı 1. Hijyenin tanımını ve önemini kavrayabilme. 2. Bakteriler, mayalar, küfler, virüsler ile ilgili bilgileri kavrayabilme 3. Yararlı, patojen mikroorganizmalar ve bunların gelişme ortamları ile ilgili bilgileri kavrayabilme 4. Patojen bakterilerin gıdalara geçişi, gıda zehirlenmeleri ve bakterilerin gelişmesinin kontrol altına alınması ile ilgili bilgileri kavrayabilme 5. Besin, bina, hava, su, personel hijyeni ile ilgili ilkeleri kavrayabilme
    Dersin İçeriği Turizm ve otel işletmeciliğinde gıda ve personel hijyeninin sağlanmasına yönelik olarak; hijyen ve sanitasyonun tanımı ve önemi, işleme öncesinde, esnasında ve sonrasında gıda hijyeni, personel hijyeni ve kişisel temizlik kuralları, besinlerin bozulma nedenleri, mikroorganizma-insan ilişkisi, gıda servisinde hijyenin önemi, işletmelerin temizlik uygulamaları, gıda güvenliği ve hijyeni ile ilgili uluslararası standartlar, HACCP?in tanımı ve önemi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster