ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Pişirme Yöntemleri- I CTU213 GÜZ 3+1 Fak./ Üni. S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Hiyerarşik yapıya göre mutfak çalışanlarının iş tanımlarını yapar.
    2-Uluslararası mutfaklarda kullanılan doğrama/kesme işlemlerini yapar
    3-Temel Stokları(et suları) ve sosları hazırlar
    4-Blanching (ön pişirme/ağartma) işlemini yapar
    5-Boiling (bol suda pişirme) pişen yemekleri hazırlar
    6-Stewing (Kendi Suyunda Pişirme)pişen yemekleri hazırlar
    7-Lezzet verici karışımları hazırlar
    8-Jülienne, Brunoise, Jardiniére, Macedoine şekillerde doğrama yapar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Türkan, C. (2010). Mutfak Teknolojisi. Cemalturkan Yayınları, Bolu.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu derste hiyerarşik yapıya göre mutfak çalışanların iş tanımlarını yapma, uluslararası doğrama ve pişirme yöntemlerini kullanarak çeşitli yemekler hazırlama yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Bu ders pişirme yöntemlerinin nasıl olduğu ve seçilen pişirme yöntemine en uygun doğrama şekillerinin nasıl olması gerektiği hakkında konuları içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster