ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yöresel Mutfaklar CTU215 GÜZ 3+1 Fak./ Üni. S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Orta Anadolu bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    2-Doğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    3-Güneydoğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    4-Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    5-Ege mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    6-Karadeniz mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    7-Trakya mutfak kültürü konusunda araştırma yapar
    8-Genel Türk mutfağı konusunda araştırma yapar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1- Gürsoy, D. (2008). Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Yemeklerimiz. Oğlak Yayıncılık,
    Yardımcı Kitap 1- İstanbul. Türkan, C. (2009). Yemek Repertuarı. Cemalturkan Yayınları, Bolu.
    Dersin Amacı Bu dersin sonunda öğrenci 1- Bu derste yöresel mutfak kültürünü araştırarak bu yörelerin yemeklerini hazırlamak yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Bu ders Türk mutfağını bölgelere göre ayırarak 7 bölgenin farklı mutfak kültürlerinin öğrenilmesini içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster