ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yiyecek İçecek İşletmeciliği I CTU205 GÜZ 3+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Turizmde yiyecek- içecek hizmetlerinin önemini kavrar.
    2-Yiyecek- içecek hizmeti veren işletmelerin sınıflarını ve nasıl işletmeye açılabileceklerini kavrar.
    3-Yiyecek -içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri, yatırım maliyetleri, finansmanı ve verimlilik hesapları ile ilgili ilkeleri kavrar.
    4-Yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonlarını tanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Mustafa TECİMEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. SÖKMEN, A 2006, Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi Ve İşletmeciliği, Detay Yayıncılık, Ankara,
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilerin yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonlarını tanıyabilmesi hedeflenmektedir.
    Dersin İçeriği Bu ders yiyecek- içecek işletmelerindeki organizasyon yapısının nasıl olduğu ve bu organizasyonda bulunan kişilerin görev dağılımının nasıl olduğu konularına ve yiyecek- içecek işletmelerinde nasıl bir yönetim olması gerektiği konularını içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster