ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Geleneksel Türk Sanatları CİT221 GÜZ 3+1 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-İslamiyet öncesi ve sonrası Geleneksel Türk el sanatlarını sanatlarını tanımlar.
    2- Geleneksel Türk El sanatları ve işleme sanatlarını tasarımlarına uygular
    3-Anadolu`da Geleneksel Türk el sanatları ve işleme sanatlarını tanımlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr.Gör. Müzeyyen AKSÖZ ŞEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: İslamda Sanat Sanatta İslam, İstanbul: Akçağ Yayınları. Aslanapa O. (1989): K2:ÖZKEÇECİ İlhan, ÖZKEÇECİ,Ş. Bilge, Türk Sanatında Tezhip, ISBN, 978-97598526-2-71, İstanbul 2007 K3: MESERA Gülbün, İnce Kağıt Oymacılığı Sanatı Kâtı?.Türkiye İş Bankası Kültür yayınları. 1991 K4:Serap Ekizler Sönmez, Anadolu Selçuklu Sanatının Geometrik Dilİ,1. Baskı, Ketebe Yayınları. K5: OKUMUŞ, Asiye; Baroque and Rococo in Turkish Decorative Arts. Art Series 3. Principle Book. Istanbul, 2016. K6: ELHAN, S. (2004). Marbling Art with Production Methods, İnkansa Matbaacılık Ltd.Şti., Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı İslamiyet öncesinde ve sonrasında Anadolu da Geleneksel Türk El sanatları ve işleme sanatlarıyla ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması, Tasarım sürecine dahil edilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği İslamiyet öncesinde, sonrasında ve Anadoluda geleneksel Türk el sanatları ve işleme sanatları, Teship sanatı, Geleneksel Türk bitkisel motifleri, hayvan motifleri geometrik desenler ,Geleneksel Sanatlar; Minyatür, Hat, Ebru, Kati, farklı objer üzerine teship ve geometrik kompozisyon çalışmaları,
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster