ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İş Sağlığı ve Güvenliği CİT208 BAHAR 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-İş sağlığının sosyal boyutunu, işyerinde tutulması zorunlu sağlık raporlarını tanımlar.
    2-İşyerinde meslek hastalıklarını oluşturan fiziksel ve kimyasal faktörleri tanımlar.
    3-Fiziksel çevre faktörlerini tanımlar ve etkilerini analiz eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Nazlı Nevra KOÇAK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1:Teoman Akpınar İş Sağlığı ve Güvenliği Hukuku Ekin Basım Yayın, ISBN: 9786053276340. K2: Selim Gündüz, İş Sağlığı ve Güvenliğine Genel Bakış, Nobel Yayınevi.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı İş sağlığının sosyal boyutu, işyerinde tutulması zorunlu sağlık raporları ve belgeler, işyerinde meslek hastalıklarını oluşturan fiziksel ve kimyasal faktörler, ssk mevzuatına göre sağlık mevzuatı, işyerinde ortak sağlık birimi gürültünün, titreşimin sağlığa etkileri ve önlemleri, işyerinde gürültü haritasının düzenlenmesi, iş ortamında tozlar, gazlar ve etkileri, işyerinde sağlık açısından hijyen ve temizlik, gıda endüstrisinde iş hijyeni, enerji ve ağırlık kontrolü, dengeli beslenme, yaşam boyu spor
    Dersin İçeriği İş sağlığı ve güvenliği tarihçesi ve mevzuatı İş sağlığının sosyal boyutu, işyerinde tutulması zorunlu sağlık raporları ve belgeler, işyerinde meslek hastalıklarını oluşturan fiziksel ve kimyasal faktörler, ssk mevzuatına göre sağlık mevzuatı, işyerinde ortak sağlık birimi gürültünün, titreşimin sağlığa etkileri ve önlemleri, gürültünün, titreşimin sağlığa etkileri ve önlemleri, işyerinde gürültü haritasının düzenlenmesi, işyerinde gürültü haritasının düzenlenmesi, iş ortamında tozlar, gazlar ve etkileri, işyerinde sağlık açısından hijyen ve temizlik, gıda endüstrisinde iş hijyeni, enerji ve ağırlık kontrolü, dengeli beslenme, yaşam boyu spor iş ortamında tozlar, gazlar ve etkileri, işyerinde sağlık açısından hijyen ve temizlik, gıda endüstrisinde iş hijyeni, enerji ve ağırlık kontrolü, dengeli beslenme, yaşam boyu spor iş ortamında tozlar, gazlar ve etkileri, işyerinde sağlık açısından hijyen ve temizlik, gıda endüstrisinde iş hijyeni, enerji ve ağırlık kontrolü, dengeli beslenme, yaşam boyu spor
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster