ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Süs Bitkilerinde Üretim ve Bakım Teknikleri PEY211 GÜZ 2+2 Fak./ Üni. S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Süs bitkileri tanınması ve süs bitkilerinin eşeyli, eşeysiz üretme teknikleri ile ilgili temel kavramları uygular.
    2-Süs bitkilerinin bakımları tanır
    3-Süs bitkilerinin ihtiyaçlarını değerlendirir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr.Öğr. Üyesi Nuray ÇİÇEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Çiçek, N. (2016). Süs bitkileri üretim ve bakım tekniği. Yayınlanmamış ders notları. K2. Tanrıverdi, F. (1993). Çiçek üretim tekniği. İnkılap Yayınları. K3. Yokaş, İ. (2017). Süs bitkileri üretim teknikleri. Elif yayınevi. K4. Şehirali, S. (2002). Tohumluk ve teknolojisi. Trakya Üniv. Tekirdağ Ziraat Fak. Tarla Bitkileri Bölümü, İstanbul. K5. Müftüoğlu, N.M. (2015). Bitkisel üretimde pratik bilgiler. Nobel yayıncılık. K6. Zencirkıran, M. (2013. Peyzaj Bitkileri I. Nobel yayıncılık.
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı Süs bitkileri üretimi ve bakımı konusundaki temel prensipleri öğretmek, yetiştiriciliği ile ilgili (ekolojik istekleri, bakım teknikleri, çoğaltma yöntemleri)teorik bilgileri aktarmak bu alanda ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırabilmek.
    Dersin İçeriği Süs Bitkilerinin Tanınması, sınıflandırılması, kullanımı, değerlendirilmesi, pazar durumu, üretimi, yetiştirme koşulları ve bakım istekleri, kültürel sorunları vb. konuları içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster