Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr.Öğr. Üyesi Nuray ÇİÇEK
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Çiçek, N. (2016). Süs bitkileri üretim ve bakım tekniği. Yayınlanmamış ders notları. K2. Tanrıverdi, F. (1993). Çiçek üretim tekniği. İnkılap Yayınları. K3. Yokaş, İ. (2017). Süs bitkileri üretim teknikleri. Elif yayınevi.
K4. Şehirali, S. (2002). Tohumluk ve teknolojisi. Trakya Üniv. Tekirdağ Ziraat Fak. Tarla Bitkileri Bölümü, İstanbul. K5. Müftüoğlu, N.M. (2015). Bitkisel üretimde pratik bilgiler. Nobel yayıncılık. K6. Zencirkıran, M. (2013. Peyzaj Bitkileri I. Nobel yayıncılık.
|
Yardımcı Kitap
|
|
Dersin Amacı
|
Süs bitkileri üretimi ve bakımı konusundaki temel prensipleri öğretmek, yetiştiriciliği ile ilgili (ekolojik istekleri, bakım teknikleri, çoğaltma yöntemleri)teorik bilgileri aktarmak bu alanda ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırabilmek.
|
Dersin İçeriği
|
Süs Bitkilerinin Tanınması, sınıflandırılması, kullanımı, değerlendirilmesi, pazar durumu, üretimi, yetiştirme koşulları ve bakım istekleri, kültürel sorunları vb. konuları içermektedir.
|