ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Doğal ve Kültürel Alanların Korunması PEY212 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Doğa, çevre, ekoloji ve korunan alan kavramları, doğal ve kültürel değerleri tanımlar.
    2-Doğa korumanın önemi ve amaçlarını tanımlar.
    3-Dünyada ve Türkiye`de doğa koruma alanlarındaki gelişmeler hakkındaki bilgileri tanımlar.
    4-Doğa koruma akımlarını, yöntemlerini ve değerlendirme kriterlerini tanımlar.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr.Gör. Gamze SEÇKİN GÜNDOĞAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Çetinkaya, G. ve Uzun, O. (2014). Peyzaj planlama. Birsen Yayınevi, İstanbul. K2. Çolak A. H. (2001). Ormanda doğa koruma. Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü Yayını. ISBN: 975-8273-33-7. 354 s. K3. Akay, A. ve Özen, M. D. (2009). Peyzaj yönetimi. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Yayını, (354). K4. Yücel, M., (1999). Doğa koruma alanları ve planlaması. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Genel Yayın No: 104, Yardımcı Ders kitabı Yayın No:9, İkinci Baskı, Adana, 255 s. K5. Koç, N. ve Şahin, Ş. 1999. Kırsal peyzaj planlaması. Ankara Üniv., Ziraat Fak. Ders Kitabı, 463. K6. Dirik, H. (2005). Kırsal peyzaj planlama ve uygulama ilkeleri. İstanbul Üniversitesi yayın No, 4559. K7. Çepel, N. (1994). Peyzaj ekolojisi. İÜ Orman Fakültesi, Yayın No: 429. K8. Bayçın Korkut, A., Şişman, E. E. ve Özyavuz, M. (2010). Peyzaj mimarlığı. Verda Yayıncılık. K9. Demirel, Ö. (2005). Doğa koruma ve milli parklar. KTÜ Or. Fak. Genel yayın No: 219, Fakülte Yayın. No:37, Trabzon.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Doğal ve kültürel kaynakların korunması kapsamında kavramsal, tarihsel süreci, mevcut yasal düzenlemeleri, uygulamaları ve peyzaj mimarlığı ile ilişkisini öğretmek.
    Dersin İçeriği Doğal ve kültürel alanlara ve doğa korumaya ilişkin kavramları, bu kavramların peyzaj mimarlığı ile ilişkisini doğa korumanın önemi, nedenleri ve amaçları ile tarihsel gelişim aşamalarını içermektedir. Ayrıca, Dünyada ve Türkiye`de doğa koruma alanındaki gelişmeler, doğal ve kültürel alanları koruma ilgili yasa ve yönetmelikler, doğa koruma yöntemleri ve değerlendirme kriterleri, Dünya ve Türkiye`deki doğa koruma alan kategorileri ile Türkiye ve Dünya`dan örnekler anlatılmaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster