ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İç Mekan Süs Bitkileri PEY310 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-İç mekan bitkilerini sınıflandırıp açıklar.
    2-İç mekan bitkilerinin genel bakım kurallarını açıklar
    3-İç mekan bitkilerinin üretim ve yetiştirme tekniklerini açıklar.
    4-İç mekan bitkilerinde fizyolojik bozuklukları açıklar.
    5-İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılarla mücadeleyi kavrar.
    6-İç mekan bitkilerinde yetiştirme ortamları ve saksı değiştirmeyi açıklar.
    7-Önemli iç mekan bitkilerinin yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemlerini açıklar.
    8-Bitkilerin tanzimi ve iç mekanlarda kullanım ilkelerini kavrar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Koordinatorü Prof. Dr. Nazan KUTER
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Çiçek, N. 2017. İç Mekan Süs Bitkileri. Basılmamış Ders Notları. 2. Tanrıverdi, F. 1993. Çiçek Üretim Tekniği. İnkılap Yayınları. 3. Yokaş, İ. 2017. Süs Bitkileri Üretim Teknikleri. Elif yayınevi.
    Yardımcı Kitap 1. Güçlü, K., İç Mekan Bitkileri, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Ofset Tes., Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Notları No: 148, Erzurum, 1999. 2. Oral, N., İç Mekan Süs Bitkileri, Ezgi Kitabevi Yayınları, Bursa, 1999 3. Kenber, A. L. 1995. Süs ve Salon Bitkileri. İnkılap Yayınları
    Döküman -
    Dersin Amacı İç mekan süs bitkilerini tanımak, ekolojik isteklerini, üretim ve yetiştirme tekniklerini, bakım kurallarını ve saksı bitkileri ile iç mekan düzenleme ilkelerini öğrenmek.
    Dersin İçeriği İç mekan süs bitkilerini tanımlar. İç mekan süs bitkilerinin üretim ve bakım tekniklerini içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster