ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beyin Gelişimi ÇGE234 GÜZ-BAHAR 3+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Öğrenciler merkezi ve çevresel sinir sistemindeki farklı yapıları tanır.
    2-Anne karnından-ileri yaşlara beyin gelişimini öğrenir.
    3-Öğrenciler insan davranışlarını anlamada fizyolojik yaklaşımı kullanarak beyindeki farklı alanların fonksiyon ve yapılar arasındaki temel ilişkileri analiz eder.
    4-Başlıca nörotransmitter maddeleri tanıyacak ve her birinin davranış üzerine etkilerini öğrenir.
    Ön Koşul Ön koşul dersi bulunmamaktadır.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr.Öğr.Üyesi Mustafa TOKAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Solso,R.L.,Maclin,M.K.,Maclin,O.H.(2007). Bilişsel Psikoloji. (ÇeviriA.Ayçiçeği -Dinn) Kitabevi,İstanbul Carlson NR(2011). Fizyolojik Psikoloji (Çeviri Ed. Muzaffer Şahin ) Nobel Kitapevi, İstanbul.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu ders çocuğun sinir sisteminin yapısı (ANATOMİ), fonksiyonu (FİZYOLOJİ) ve bunlarda meydana gelen bozulmalar (DİSFONKSİYON) ile ilgili temel konuları anlatmayı amaçlamaktadır.
    Dersin İçeriği Zihin(beyin)-beden ilişkisinin tarihsel gelişimi, sinir sisteminde nöronun yapısı ve işlevi, merkezi ve çevresel sinir sisteminin yapısı ve işlevi, beyin gelişimi ve beyin gelişiminde etkili olan faktörler, frontal lop: yapısı, işlevi ve bozulmalar, parietal lop: yapısı, işlevi ve bozulmalar, oksipital lop: yapısı, işlevi ve bozulmalar, temporal lop: yapısı,işlevi ve bozulmalar, limbik sistem: yapısı,işlevi ve bozulmalar, serebral asimetri, gelişimsel ve nörolojik bozukluklar, psikiyatrik rahatsızlıklarda beyin disfonksiyonları, beyin işlevlerinin değerlendirilmesinde kullanılan teknikler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster