ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenme Ekolojisi BES214 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Ekolojiyi tanımlar.
    2-Çevresel faktörler ve beslenme ilişkisini açıklar.
    3-Sosyo-ekonomik faktörlerin etkisi ile beslenme alışkanlıklarında oluşan değişimleri yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Fatma Tayhan Kartal
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Türkan Merdol (2012)Beslenme Antropolojisi. Hatiboğlu yayınevi. Ankara. 2. Acar Tek N, Sürücüoğlu MS. (2020). Beslenme Antropolojisi. Hedef yayıncılık. Ankara
    Yardımcı Kitap 1. Baysal A.ve ark. (1993). Türk Mutfağından Örnekler. Kültür Bakanlığı Yayınları
    Dersin Amacı Çevresel faktörlerin beslenme üzerinde etkisinin değerlendirilmesini ve ülkelere göre beslenme alışkanlıklarındaki farklılıkları öğretmek
    Dersin İçeriği Dersin tanıtımı, Giriş, Yaşamın sürdürülmesinde beslenme ve temel özellikler Beslenme Alışkanlıklarını/ Diyet Örüntüsünü Etkileyen Çevresel Etmenler Tarih öncesi dönemde insanoğlunun yaşam tarzı, ekolojisi, diyet örüntüsü Neolitik çağda insanoğlunun yaşam tarzı, ekolojisi, evcilleştirme işlemleri Antik çağda beslenme kültürü Sanayi devrimi ve sonrasında yaşam tarzı, ekoloji ve diyet örüntüsü Hititlerde beslenme ve mutfak kültürü Toplumların beslenme düzeninde öğünler ve önemi Dinler ve beslenme Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklılıklar Türk mutfağı özellikleri ve etkileşimleri Besin destekleri ve tarihçesi Küreselleşmenin beslenme biçimi üzerine etkileri Sürdürülebilir beslenme
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster