ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sanat ve Toplumsal Dinamikler I GRA324 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel sosyolojik bakış açısı ve araştırma yöntemlerini uygular.
    2-Sosyal yapıyı oluşturan unsurlara ilişkin temel bilgileri (kültür, sosyal sınıf ve statü, roller, gruplar ve kurumlar) kavrar.
    3-Toplumsal değişimin dinamiklerini anlamak için toplum türleri hakkında temel bilgiler (tarım öncesi avcı-toplayıcı, ilkel tarım, tarım, sanayi, bilgi ve tüketim toplumları) inceler.
    4-Başlıca sosyal bilim teorileri, teorisyenleri ve sosyolojinin temel çalışma alanlarına genel bir bakış açısı kurar.
    5-Mitler, din, büyü ve sanat arasındaki ilişkileri analiz eder.
    6-Siyaset ve sanat arasındaki ilişkiyi kategorize eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi. Uğur DEMİRBAĞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Sanat Nedir, Ders Notları. K2. Ekinci O. (2020). Sanatın İç ve Dış Dinamikleri. Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum. K3. Polat, S. (2020). Kültürün Dinamik Öğeleri Olarak Sanat ve Müzik. İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi, 9 (2), 1757-1771. K4. Azılıoğlu, K. (2021). Toplumsal ve Kültürel Değişimlerin Sanat Eğitimine Yansımaları. Eğitim ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi, 8 (2), 443-461. K5. Özben, M. (2020). Sosyolojiye Giriş, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum. K6. Tokdil, E. (2021). Sanatı Düşünmek. Akademisyen Yayınevi, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı İki yarıyıllık bir program olarak sunulan Sanat ve Toplum dersinin birinci yarıyılında; sosyolojinin bir bilim olarak tanımı, kapsamı, temel sosyoloji teorileri, araştırma metodolojisi ve teknikleri ele alınacak, ardından sosyolojinin bir alt dalı olan Sanat Sosyolojisi hakkında temel düzeyde bilgiler verilecektir.
    Dersin İçeriği Sanatın tanımını, bilimsel anlamda çeşitlerini, sanatın alt dallarını, sanat sosyolojisini, sanat ve tasarım arasındaki ilişkileri ayrıntılı olarak incelenmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster