ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Fotoğrafa Giriş GRA205 GÜZ 2+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Fotoğrafın ve fotoğraf makinesinin teknik özelliklerini tanır.
    2-Nitelikli bir fotoğrafın nasıl elde edilebileceğini açıklar ve buna uygun olarak fotoğraf çeker.
    3-Fotoğrafın sanatsal olarak nasıl ele alınması gerektiğini tanımlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Rasim Sarıkaya
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Çizgen, G. (2006). Renk Dünyamız:101 Kompozisyon 101 Yorum. İstanbul: Say Yayınları. K2. Ergin, E. (1989). Her Yönüyle Fotoğrafçılık Tekniği. İstanbul: İnkılap Kitabevi. K3. Kalfagil, S. (2007).Fotoğrafın Yapısal Öğeleri ve Fotoğraf Sanatında Kompozisyon. İstanbul: Fotoğrafevi Yayınları. K4. Kelby, S. (2019). Dijital Fotoğrafçının El Kitabı, Cilt 1- Cilt 2. İstanbul: Alfa Yayınları. K5. Langford, M. (1998). Yaratıcı Fotoğrafçılık. İstanbul: İnkılap Kitabevi.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Fotoğrafın doğuşu ve tarihsel gelişimini, fotoğraf makinelerine ait her türlü ana ve yardımcı teknik malzemeyi, fotoğrafın çekim ve baskı tekniklerine ilişkin laboratuar bilgilerini tanıtmak. Fotoğrafın temel ögelerinden (ışık, renk, kompozisyon vb) hareketle yeni imge ve imge ilişkileri yaratma üzerine uygulamalar yaptırarak, teknik ve estetik açıdan fotoğraf deneyimini ve kültürünü kazandırıcı nitelikli çalışmalar yapmayı sağlamak
    Dersin İçeriği Fotoğrafa giriş dersi fotoğrafın tarihsel gelişimi, fotoğraf makinesi ile ilgili teknik bilgii, fotoğrafın temel öğeleri ve fotoğraf çekim tekniklerini içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster