ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Perspektif GRA107 GÜZ 2+1 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Perspektife ilişkin bilgileri hatırlar.
    2- Perspektifin tanımı, tarihçesi, temel ilkeleri, kavramları ve yöntemlerini tanır.
    3-Çizgisel (tek, iki ve üç kaçış noktalı) ve atmosferik (Renk) perspektif çeşitleri ile doğru kompozisyon kurar.
    4-İç mekan, dış mekan, obje ve organik figürler üzerinden perspektifi analiz eder, üç boyutlu görür, düşünür ve çizim yapar.
    5-Artistik perspektif çizimleri yaratır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Ersoy Yılmaz
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Gair, A. (1990) Perspective For Artists, Crescent Boks, New York, 112 s. K2. Cole, A. (1992) Perspective. Dorling Kindersley Limited, London, 64 s. K3. Çağlarca, S. (1973) Perspektif Resim ve Gölge Çizimi, İnkılap.İstanbul, 128 s. K4. Gombrich, E.H. (1992) Sanatın Öyküsü, Remzi Kitapevi,İstanbul, 1048 s. K5. Forseth, K. (1980) Graphics For Architecture, Van Nostrand, New York, 224 s. K6. Canbulat, T. (2012) Ressamlar için Perspektif, Literatür, İstanbul, 176 s.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilerin, perspektifin tanımı, tarihçesi, temel ilkeleri, kavramları ve yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak. Perspektif tekniklerini kullanarak biçimlerin çizimini yapabilmelerini, çizgisel (tek, iki, üç kaçış noktalı) ve atmosferik (renk) perspektif çeşitleri ile hatasız kompozisyon kurabilmelerini sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Ders kapsamında perspektifin tanımı, tarihçesi, temel ilkeleri, kavramları ve yöntemleri öğrenilecek. Çizgisel (Tek, iki ve üç kaçış noktalı) ve atmosferik (renk) perspektif türleri öğrenilerek, iki ve üç boyutlu biçimlerin ve mekanların gerek optik gerek matematiksel yöntemle geometrik alt yapısının oluşturulma prensipleri kavranacak. Öğrencilerin, perspektif örnekleri incelemesi sağlanarak (İç mekan, dış mekan, objeler, organik figürler ve fotoğraflar) ve uygulamalar yaptırılarak, doğru kompozisyonlar kurabilmesi sağlanacaktır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster