ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    ÖRME TASARIMI VE UYGULAMALARI I MTT305 GÜZ 3+1 S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Örücülüğün tanımı, tarihi ve kapsamını bilir.
    2-Örücülükte kullanılan temel teknikleri uygular.
    3-Anadolu halk sanatları içinde örücülüğün sınıflandırmasını yapar.
    4-Serbest desenler uygular
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Emine KETENCİOĞLU
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Atay, A. (1987). Örücülük, Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları ,Ankara K2 Onuk, T. (2005). Osmanlıdan Günümüze Oyalar,AKM Yayınları Ankara K3 CANDAN C. (2000). Düz Örme Teknolojisi Kitabı, İstanbul, K4 Türk Oyaları Kataloğu (2001). 1-2 cilt. Kültür Bakanlığı Yayınları .Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Temel örgü kavramlarını tanıyacaktır. Tarihsel gelişimini ve alanlarını tanıyacaktır. Şiş ve tığ örücülüğünde kullanılan araçları ,örücülükte kullanılan hesaplamaları ve Kalıpla çalışma bilgi ve becerisine sahip olacaktır.
    Dersin İçeriği Örgünün tanımı ve tarihsel gelişimi hakkında bilgi verme. Örücülük kullanım alanları hakkında bilgi verme. Şiş ve tığ örücülüğünde kullanılan araçlar ve iplik tanıtımı. Örücülükte kullanılan tutuş şekilleri hakkında bilgi verme. Örgüde ilmek hesaplama ve kalıpla çalışma ilkeleri hakkında bilgi verme. Örücülükte kullanılan temel uygulamalarına başlama. Temel başlangıç tekniklerini uygulama. Örgüde kullanılan kenar görünümleri ve bordürlerin uygulanması Örgüde kullanılan köşe çalışmaları hakkında bilgi verme. Örgüde ip ekleme, örgüde kaçan iplikleri ilmeklerin çekilmesi , renkli desenlemede iplik değiştirme hakkında bilgi verme. Ajurlu yüz ve ters ilmeklerden oluşan desenlerin uygulamasını yapma. Teknikleri karışık uygulayarak desen uygulama. Serbest desen uygulama.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster