ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kentleşmeye Giriş SKY207 GÜZ 3+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1- Kent ve kentleşme kavramlarını tartışır.
    2-Kentleşmenin nedenlerini analiz eder.
    3-Türkiye`de kentleşme politikalarını değerlendirir.
    4-Kent planlaması kuramlarını tartışır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi İsmet AKBAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Arş. Gör. Emine Nur KIRIMLI
    Kaynaklar K1. Mumford, L. (2013). Tarih Boyunca Kent Kökenleri, Geçirdiği Değişimler ve Geleceği. Ayrıntı Yayınları, İstanbul. K2. Keleş, R. (2015). Kentleşme Politikası, İmge Kitabevi, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Özdemir, E. (2010). Kentin Tanımlanmasında Sosyolojik Yaklaşımlar: Toplumsal Süreç ve/veya Mekanın Çözümlenmesi. İdeal Kent, 6(1), 44-77.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, kentlerin tarihsel gelişimi ve günümüz kentleri hakkında tartışma zemini hazırlamaktır. Kentlerin sosyo-ekonomik ve politik yapılarını incelemek, Kentlerin doğuşu ve gelişim süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak, Kentsel dinamikleri günün koşullarında geçmişi de dikkate alarak analiz edebilmeyi mümkün kılmak.
    Dersin İçeriği Kent ve kentleşmeye dair kavramsal çerçeve, Kentleşmenin tanımı ve tarihsel gelişimi , Kentleşmenin nedenleri, Kent planlamasının tanımı ve tarihsel gelişimi, Kent planlaması kuramları, Kent planlama süreci ve politikaları, Kent kuramları, Toplumbilimcilerin kent kuramları, Türkiye`de kentleşme, Türkiye`de konut sorunu ve politikası, Türkiye`de gecekondu sorunu ve politikası
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster