ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Küreselleşme ve Gelişen Pazarlar UTC401 GÜZ 3+0 Fakülte Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Küreselleşme ve küresel pazarlama çevresini tanımlar.
    2-Potansiyel pazarları belirler.
    3-Uluslararası pazarlara giriş stratejilerini analiz eder.
    4-Bölümlendirme, hedef kitle seçimi ve konumlandırma konularında bilgi verir.
    5-Uluslararası ürün, fiyat, dağıtım ve tutundurma stratejilerini yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Emine ÇETİNEL
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1- Seyidoglu, H. (2017). Uluslararası İktisat Teori Politika ve Uygulama (21. Baskı). Güzem Can Yayınları. K2. Özen, Ç. & Tonus, Ö. (2019). Uluslararası Örgütler. T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3609. ESKİŞEHİR. Ocak 2019.
    Yardımcı Kitap YK1- Kabakçı Günay, E. (2017). Küreselleşmenin Ekonomik Büyümeye Etkileri: Afrika Ülkeleri Örneği. Yayınlanmamış Doktora Tezi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. YK2. DURAN, M. S. & ACAR, M. (2020). Bir Virüsün Dünyaya Ettikleri: Covid-19 Pandemisinin Makroekonomik Etkileri. International Journal of Social and Economic Sciences, 10(1). 54-67 YK3- ŞİŞMAN, D. (2020). Çin?in Küreselleşme İçinde Rolü: Yeni Bir Hegemon Mu?. Journal of Life Economics, Cilt /Volume 7, Sayı / Issue 1, 2020, pp. 103-122.
    Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere küreselleşme süreci ve gelişen pazarlara ilişkin temel kavramların ve teorik bilgilerin kazandırılması, ayrıca küreselleşmenin siyasi, ekonomik ve sosyal etkileri ile bunların sonuçlarına ilişkin olarak da analiz becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Giriş, Küreselleşme Kavramı, Küreselleşmenin Unsurları ve Aktörleri, Küreselleşme Yaklaşımları, Küreselleşmenin Boyutları, Küresel Ticaret ve DTÖ, Küreselleşme ve Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Sanayileşmiş Ülkeler ve İktisadi Birleşmeler, Az Gelişmiş Ülkeler ve İktisadi Birleşmeler, IMF ve Dünya Bankası Küreselleşme ve Türkiye, Küreselleşme ve COVID-19, Küreselleşmenin Geleceği.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster