ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türkiye Turizm Coğrafyası COG320 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel kavramları, turizm faaliyetlerinin gelişim aşamalarını analiz etme
    2-Doğal ve beşeri turistik kaynakları değerlendirme
    3-Turistik kaynakların doğru kullanımı ve ekonomiye kazandırılması konusunu yorumlama
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Barış TAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1-Özgüç, N. (2003). Turizm Coğrafyası, Çantay Kitabevi, İstanbul. K2-Doğaner, S. (2001). Türkiye Turizm Coğrafyası, Çantay Kitabevi, İstanbul.
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı Bu ders öğrencilerin Türkiye`nin turistik potansiyeli hakkında bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Ders, turizm ve coğrafya kavramları ile bilimlerarası ilişkiyi vurgulamaktadır. Türkiye`nin 7 coğrafi bölgesi ve idari sınırlar içerisinde yeralan illeri bazında işlenmektedir. Her ilin tarihi, kültürel, arkeolojik ve doğal değerleri hakkında bilgi vermektedir.
    Dersin İçeriği Turizm ve Rekreasyon coğrafyası nedir? Turizmde talebi karşılayan faktörler; (çekicilikler, ulaşım ve ulaştırma sistemleri, konaklama tesisleri, tamamlayıcı hizmetler, alt ve üst yapı hizmetlerinin durumu) Turizmin sosyal ve çevresel etkileri; (Turizmin nüfus yapısı, meslek türleri tüketim alışkanlıkları örf ve adetler ile geleneksel yaşam tarzına etkileri, turizmin çevre değerleri üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri) Türkiye turizm coğrafyasının genel özellikleri; (coğrafi konum yeryüzü şekilleri, iklim, bitki örtüsü, akarsu ve göller bakımından) Doğal ve beşeri turistik kaynaklar Turizm, ulaşım ve konaklama Kaynakların turizm amaçlı kullanımı, tatil mekanları Turizm gelişim siyasetleri, turizmde planlama Turizm türleri bakımından Türkiye bölgeler turizm coğrafyasının özellikleri Turizm türleri bakımından Türkiye bölgeler turizm coğrafyasının özellikleri Turizm türleri bakımından Türkiye bölgeler turizm coğrafyasının özellikleri Uluslararası turizm hareketleri Türkiye turizminin genel değerlendirilmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster