ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Genel Biyoloji Lab. I BİY151 GÜZ 0+4 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Laboratuvar ortamında dikkat edilmesi gereken kuralları, laboratuvardaki davranış usluplarını, arkadaşlarıyla takım halinde deney yapabilmeyi öğrenir.
    2-Mikroskobu, mikroskobun çeşitlerini ve kullanımını, mikroskobun biyolojik uygulamalardaki yerini öğrenir.
    3-Genel Biyoloji I dersinde teorik olarak gördüğü konuların uygulamalı olarak tatbik etmeyi ve konu hakkındaki bilgilerini pekiştirme becerisini geliştirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Exploring the living world: A laboratory manual for Biology, Anton, E. Lawson, McGraw-Hill, 1995. K2. Ders notları (slaytlar)
    Yardımcı Kitap YK1. Genel Biyoloji Laboratuvar Kılavuzu, Ankara Üniversitesi Biyoloji Bölümü Ögretim Üyeleri, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Yayınları, Ankara, 1999.
    Dersin Amacı Biyolojideki konuların deneysel olarak öğretilmesi
    Dersin İçeriği Laboratuvarda uyulması gereken kurallar, laboratuvarda çalışma güvenliği, laboratuvar araç ve malzemelerinin tanıtılması Biyolojide kullanılan mikroskopların tanıtımı, mikroskobun optik ve mekanik parçaları, çalışması, kullanımı, kesit alma, preparasyon ve görüntü bulma Bitkisel ve hayvansal hücrelerin, hazırlanacak preparatlarla mikroskopta incelenmesi ve genel çizimlerinin yapılması Hareket ve uyarılma: canlı bitki hücrelerinde rotasyon ve sirkülasyon hareketleri Biyomoleküller: Canlı dokularda nişasta, yağ, protein, selüloz aranması deneyleri, Protozoon kültürü hazırlanması Canlı dokularda enzim varlığını gösteren deneyler; sıcaklığın enzim faaliyeti üzerine etkisi deneyi Prokaryot canlılara ait örneklerin mikroskopta incelenmesi, (yoğurt bakterileri) Protozoon kültüründen alınan numunelerde canlı protozoonların mikroskopta incelenmesi, hareketlerinin gözlenmesi ve çizimlerinin yapılması Bitki hücresi, hücre zarı, hücre çeperi, geçitler, vakuol ve plastidlerin farklı bitki örneklerinden alınan kesitlerden hazırlanacak preparatlarla mikroskopta incelenmesi ve çizimlerinin yapılması Bitki hücrelerinde nişasta taneleri ve kristallerin farklı bitki örneklerinden alınan kesitlerden hazırlanacak preparatlarla mikroskopta incelenmesi ve çizimlerinin yapılması Difüzyon, osmoz, aktif taşıma, plazmoliz ve deplazmoliz deneyleri Oksijenli solunum deneyleri, Oksijensiz solunum deneyi Fotosentez sonucu bitkinin yeşil kısımlarında nişasta oluştuğunun gösterilmesi deneyi, fotosentez sonucu oksijen çıkışının gösterilmesi deneyi Mitoz bölünme ve kromozomların incelenmesi ve çizimlerinin yapılması, mayoz bölünme ve safhalarının görülmesi ve çizimlerinin yapılması
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster