Ön Koşul
|
Yok
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Prof.Dr. Seçil AKILLI ŞİMŞEK
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Madigan, M. T., Martinko, J. M. and Parker, J. (1997). Brock Biology of Microorganisms. Eighth Edition. International Edition. Prentice Hall, International Inc., A.B.D.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1.Çotuk, A., 2008. Genel Mikrobiyoloji Laboratuar Yöntemleri, Nobel Tıp Kitap Evi. Arda, M., 2000. Temel Mikrobiyoloji, Medisan Yayınları, Ankara.
YK2 Özçelik, S., 1998. Genel Mikrobiyoloji, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayınları, Isparta.
Temiz, A., 1994. Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri, Şafak Matbaacılık Ltd.Şti. Ankara.
YK3.Bergey, D. H. (1994). Bergey`s manual of determinative bacteriology. Williams and Wilkins, Baltimore, A.B.D. QW15BER 1994, 0683006037.
YK4.Demirsoy, A., Türkkan, İ (1999). Genel Biyoloji Cilt 2. Keeton & Gould 5. Baskıdan çeviri, Çeviri editörleri Ali, İsmail, Palme Yayıncılık, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Mikrobiyolojinin tarihçesi ve gelişimi, Mikroorganizmaların klasifikasyonu ve isimlendirilmesi, Bakterilerin genel özellikleri, Bakterilerin morfolojik özellikleri, Bakterilerin anatomik yapısı; Bakterilerde üreme, Küf mantarlarının genel özellikleri, Küf mantarlarında üreme, Mayalar ve genel özellikleri, Virüslerin genel özellikleri, Virüslerde çoğalma, Mikroorganizmaların yaşamsal istekleri (besin, sıcaklık, nem vb.), Mikrobiyal gelişmenin kontrol altına alınması, Mikroorganizmalar arasındaki ilişkiler hakkında bilgi sahibi olmaktır.
|
Dersin İçeriği
|
-
|