ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Bitki Histo. ve Morfolojisi BİY206 BAHAR 3+2 Fakülte Z 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bitkisel hücre tiplerini ve dokuları sınıflandırır.
    2-Bitkisel hücre tiplerinin ve dokuların karakteristik özelliklerini söyler.
    3-Bitkilerin büyüme ve üreme organlarının morfolojik ve anatomik yapılarını ve karakteristik özelliklerini açıklar.
    4-Angiospermler; Gymnospermler ve monokotiledonlar - dikotiledonlar arasındaki histolojik, anatomik ve morfolojik farklılıkları karşılaştırmalı olarak yazar.
    5-Çiçek diyagramından formül yazar, çiçek formülünden diyagram çizer.
    6-Farklı bitki gruplarına ait organların değişik yönlerdeki kesitlerini alarak preparat hazırlar.
    7-Bir preparattan mikroskopta görüntüyü bularak çizim yapar, çizim üzerinde kısımları gösterir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Tamer KEÇELİ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Dr. Ayşenur KAYABAŞ
    Kaynaklar K1. Yakar, N. (1983). Bitki Morfolojisine Giriş. İstanbul Üniversitesi Yayınları, Sayı: 3112, Fen Fakültesi Sayı: 185, III. Baskı, İstanbul. K2. Toker, M.C. (2004). Bitki Morfolojisi Ders Notları. Ankara Ü. Fen Fak. Yayınları No: 56, Ankara. K3. Ocakverdi, H., Güzel, Y., & Oğur, E. (2010). Deneysel Genel Botanik. Palme Yayıncılık, Ankara. K4. Ocakverdi, H., & Güzel, Y. (2009). Deneysel Bitki Anatomisi ve Morfolojisine Giriş. Palme Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Fahn, A. (1967). Plant Anatomy. Pergamon Press Ltd. Oxford. YK2. Cutter, E.G. (1969). Plant Anatomy, I. (Tissues) & II (Organs). Addison-Wesley Publishing Company, London. YK3. Atıcı, T., Samancı N., & Özel, Ç. (2005). Bitki Anatomisi ve Morfolojisi Laboratuvar Kitabı. Palme Yayıncılık, Ankara. YK4. Algan, G., & Toker M.C. (1984). Bitki Hücresi ve Bitki Morfolojisi Laboratuvarı. Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara.
    Dersin Amacı Bitkilerdeki temel sitolojik, histolojik, morfolojik ve anatomik yapıların hücre, doku, organ ve organizma bazında tanıtılması, ilkel ve ileri bitki grupları arasındaki farklılıkların ortaya konulması, öğrencilere bitki histolojisi ve morfolojisi laboratuvarında incelenecek olan materyallerden kesit alma ve boyama gibi becerileri kazandırmak ve ışık mikroskobu yardımıyla farklı bitki dokularını tanıtmak, öğrencilerin mikroskoptan şekil çizimlerini geliştirmektir.
    Dersin İçeriği Bitkisel hücre ve doku tipleri, farklı bitki gruplarında vejetatif ve generatif organlar, kök, gövde ve yaprak metamorfozları, çiçek, meyve ve tohumun morfolojik ve anatomik yapısı ve çeşitleri, tozlaşma, döllenme, çimlenme
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster