ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Fiber Optik Teknolojisi FİZ212 BAHAR 3+0 Fakülte S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Fiber Optiğin mühendislik tasarımını kavrar.
    2-LED ve lazer ışık kaynaklarının özellikleri ve kullanım alanlarını kavrar.
    3-Logaritma ve Decibel hesapları ile Fiber Haberleşmede kullanılan Dalga boylarının hesaplar.
    4-Pratik olarak Fiber Optik seti kullanılarak yapılan 3 deney ile (AM, FM, PWM) fiber optik uygulamaları için beceri kazanır.
    5-GSM Ağ Donanımı, işletim ve destek sistemleri (OSS) ve baz istasyonu sistemlerini tanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Sebahaddin ALPTEKİN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Fizik Bölümü Araştırma Görevlileri
    Kaynaklar K1, Prof.Dr. Sedat Özsoy, Fiber Optik,Birsen yayınevi 2009. K2.,LJ Technical Group. Fiber Optic communication, LJ Technical System,Curriculum Manual CT06, England 1996 .
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Fiber optik teknolojisi ile ilgili temel kavramlar ile modern haberleşme teknolojisi olan GSM`nin yapısı ve hücresel planlamanın öğrenilmesini sağlamak.
    Dersin İçeriği Fiber Optiğe Giriş, Işık Kırılması, kırılma indisleri, Fiber Optiğin avantajları; LED verici & detektoru, modlarin yayılımı, Fiber Optiğin özellikleri; Zayiflatma, Makro eğimlerin (Macrobends) ve Fiber Optik kablo´nun yapısı; Logaritma hesapları, Decibel & Dalga boyu, Fiber haberleşmede pencereler; AM, FM, PWM Modülasyonu, Fiber Optikte LED ve LAZER kaynakları; Fiber Optikte karşilaştırıcı, Faz kilitleme devresi (PLL); Pratik deneyler: AM, FM, PWM Modülasyonu & Demodülasyonu uygulaması; Bağlantı modu: Yayılma, Dağılma; Optik Zaman Domainli Reflektometre (ODTR), Fiber Optik kablo çeşitleri; Fiber Optikte Hata Bulma Teknikleri, Pratik sistemlerdeki hataların teşhisi; GSM Ağ Donanımı, İşletim ve Destek Sistemi (OSS), Anahtarlama Sistemi (SS); GSM Baz İstasyon Sistemi (BSS), Baz istasyon Kontrolü (BSC), Baz Alıcı-Verici İstasyonu (BTS); GSM Hücresel Planlamaya Giriş, Trafik ve Kapsama Alanı Analizi, Nominal Hücresel Planlama; GSM İncelemeleri, Sistem Dizaynı, Uygulama, Sistem Ayarı, Sistem gelişimi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster