Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Şebnem KUŞVURAN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Ağaoğlu, Y.S. 1986. Üzümsü Meyveler. A. Ü. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı: 290, 377 s.
K2. Yılmaz, H., 2009. Çilek. Hasat Yayıncılık
K3. Çalik, H., 2000. Yaban mersini. Hasat Yayıncılık
|
Yardımcı Kitap
|
Y1. Ağaoğlu, Y.S., Çelik, H., Çelik, M., Fidan, Y., Gülşen, Y., Günay, A., Halloran, N., Köksal, İ., Yanmaz, R. (2019). Genel Bahçe Bitkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 4.
|
Dersin Amacı
|
Üzümsü meyvelerin, tanınması, insan beslenmesi ve gıda sanayinde kullanımı ve önemi, yetiştirilmesi, hasat ve pazarlanması konularında bilgi ve deneyim kazandırılması.
|
Dersin İçeriği
|
Türkiye´de meyve üretimi, üzümsü meyveler, çilek, ahududu, böğürtlen, frenk üzümü, bektaşi üzümü, yaban mersini, botaniği, çoğaltımı, ekolojik istekleri, bahçe kurma, budaması, hasat, değerlendirme şekli, zararlıları.
|