ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Tıbbi Bitkilerin Standardizasyonu ve Muhafazası TAB108 BAHAR 2+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Standardizasyon kavramını tanımlar.
    2-Hasat sonrası muhafaza edilecek ürünlerin bozulmadan uzun süre saklanması için uygun muhafaza yöntemlerine karar verir.
    3-Hasat sonu ürün kayıplara karşı mücadele eder ve ürünün pazara en iyi koşullarda sunulması için işbirliği yapar.
    4-Depolardan pazarlanacak bitkisel ürünlerin pazarlanmasında uygun ambalajlama teknikleri ayarlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Dr.Öğr.Üyesi Esma ÖZHÜNER
    Kaynaklar D1. Baydar H. (2019). Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi (6.Basım), Nobel Akademik Yayıncılık. D2. Kölük N., Diliz, İ. ve Kartal, C. S. (2005). Kalite Güvencesi ve Standartları, Detay Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap Y1. ÖZKAN, Y. (2018). Türk Farmakopesi 2017; Genel monograflar I (1. Baskı), TC Saglık Bakanlıgı Yayın No: 1098, Ankara.
    Dersin Amacı Öğrencilere, tıbbi ve aromatik bitkilerin hasad edildikten sonra bozulmadan ürünün pazarlanmasına kadar ki olan süreci (standardizasyon, muhafaza ve ambalajlanması) detaylı olarak öğretilecektir.
    Dersin İçeriği Tıbbi ve aromatik bitkilerin standardizasyonu, muhafazası, ambalajlanması ve kaliteyi etkileyen faktörler.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster