Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Dr.Öğr.Üyesi Esma ÖZHÜNER
|
Kaynaklar
|
D1. Baydar H. (2019). Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi (6.Basım), Nobel Akademik Yayıncılık.
D2. Kölük N., Diliz, İ. ve Kartal, C. S. (2005). Kalite Güvencesi ve Standartları, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
Y1. ÖZKAN, Y. (2018). Türk Farmakopesi 2017; Genel monograflar I (1. Baskı), TC Saglık Bakanlıgı Yayın No: 1098, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilere, tıbbi ve aromatik bitkilerin hasad edildikten sonra bozulmadan ürünün pazarlanmasına kadar ki olan süreci (standardizasyon, muhafaza ve ambalajlanması) detaylı olarak öğretilecektir.
|
Dersin İçeriği
|
Tıbbi ve aromatik bitkilerin standardizasyonu, muhafazası, ambalajlanması ve kaliteyi etkileyen faktörler.
|