ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Mühendisliğinde Tasarım GMÜ405 GÜZ 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mühendislik bilgilerini özgün örnekler ile biraraya getirerek analiz eder.
    2-Mühendislik bilgileri ve ekonomik analiz arasındaki ilişkiyi analiz eder.
    3-Veritabanı ve referans kaynakları kullanır.
    4-Proje hazırlar ve araştırmalarını rapor eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları
    Kaynaklar K1 Maroulis, Z. B., & Saravacos, G. D. (2003). Food process design (Vol. 126). CRC Press, ABD. K2 Saldamlı, İ. Saldamlı E. (2004). Gıda Endüstrisi Makineleri,Savaş Yayınevi, Ankara. K3 Işık A. (2012) Mühendislik Ekonomisi, Birsen Yayınevi, İstanbul.
    Yardımcı Kitap YK1 Singh, R.P., Heldman, D.R. (2015). Gıda Mühendisliğine giriş, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara. YK2 Geankoplis, C. J. (1993). Transport Processes and Unit Operations. Third ed., Prentice-Hall International, New Jersey.
    Dersin Amacı Öğrencilere mühendislik etiği, sorumlulukları ile ilgili bilgi verilmesi, gıda endüstrisinde kullanılan araçların örnek çalışmalarla tasarımının yapılması, mühendislik işlemlerinin prensiplerinin tasarım raporunda ayrıntılı olarak değerlendirilmesi.
    Dersin İçeriği Proses Dizaynı ve Ekonomik Değerlendirme
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster