ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Ambalajları ve Teknolojisi GMÜ322 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda ambalajlamanın önemini kavrar.
    2-Gıda kayıplarının nedenlerini ve oluşumlarını kavrar.
    3-Gıda ambalaj malzemelerini sınıflayabilir ve özelliklerini karşılaştırır.
    4-Gıda ambalajlama yöntemlerini öğrenir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Asst. Prof. Emin Burçin ÖZVURAL
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Dersi veren öğretim üyesinin ders notları 2. ÜÇÜNCÜ, M.,2000. Gıdaların Ambalajlanması. Ege Üniversitesi Basımevi. 3. ÖZKAYA, H., 1995. Gıda Ambalajlama ve Depolama. Ankara Üniv. Zir. Fak. Yayın No: 1338 Yardımcı Ders Kitabı: 387, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Ambalaj materyallerinin temel kavramları hakkında bilgi vermek ve gıda endüstrisinde ambalajlama teknolojisinin önemini öğretmektir.
    Dersin İçeriği Gıdalardaki biyolojik, mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel bozulmalar, ambalaj materyalleri ve gıda bozulmaları arasındaki ilişki, kağıt ve karton ambalajlar, cam ambalajlar, ahşap ve alüminyum ambalajlar, teneke ambalajlar, plastikler ve plastik esaslı ambalaj malzemeleri, çok katlı ambalaj malzemeleri, aseptik ambalajlama, modifiye atmosfer paketleme, et, hububat ve meyve sebze ürünlerinde kullanılan ambalajlar, yenilebilir ambalajlar, aktif ve akıllı paketleme.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster