ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Fonksiyonel Gıdalar GMÜ424 GÜZ-BAHAR 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Fonksiyonel bileşik kavramını açıklar.
    2-Fonksiyonel özellik gösteren gıda ve materyalleri hatırlar.
    3-Gıda endüstrisindeki fonksiyonel gıda üretim uygulamalarını açıklar.
    4-Gıda endüstrisindeki yeni formülasyon ve üretim teknolojileri konularını açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1.GMÜ 424 Fonksiyonel Gıdalar Ders notları
    Yardımcı Kitap YK1. Baysoy, G. (2018). Fonksiyonel Gıdalar. Nobel Tıp Kitabevi, Ankara
    Dersin Amacı İnsan sağlığı açısından fonksiyonel olarak kabul edilen bileşikler ve gıda endüstrisinde fonksiyonel gıda uygulamaları ve yeni teknolojiler hakkında bilgiler vermek.
    Dersin İçeriği Fonksiyonel gıda tanımı, fonksiyonel gıdalara gıda endüstrisinin yaklaşımı ve bu konudaki politikaların belirlenmesinde ele alınacak konular, yulaf ürünleri ve fonksiyonel etkileri, buğday ürünleri ve fonksiyonel etkileri, soya fasülyesi ve genistein, turunçgil fitokimyasalları, karotenoidler, sebze ürünleri ve fonksiyonel özellikleri, soğan ve sarımsaktaki fonksiyonel bileşikler, oligosakkaritler, bitki sterolleri ve stanol esterler, deniz ürünlerindeki foksiyonel yağ ve proteinler, nanoteknoloji, enkapsülasyon, yenilebilir film ve kaplamalar
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster