ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Mühendisliğinde Biyoteknoloji Uygulamaları GMÜ430 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Biyoteknolojik uygulamaların tarihsel sürecini hatırlar.
    2-Mikroorganizmalar kullanılarak üretilen gıda maddeleri ve teknolojik süreçleri tanımlar.
    3-Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve gıda güvenliğini değerlendirir.
    4-Güncel genetik ve biyoteknolojik uygulamaları karşılaştırır.
    5-Biyosensörlerin kullanım alanlarını açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Baran ÖNAL ULUSOY
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Aran, N. (2010). Gıda Biyoteknolojisi. Nobel yayınları, İstanbul. K2 Ders notları
    Yardımcı Kitap YK1. Topal, Ş. (2006). Biyogüvenlik ve Biyoteknoloji. Cemturan Ofset, İstanbul. YK2. Temizkan, G. ve Arda, N. (2008). Moleküler Biyolojide Kullanılan Yöntemler. Nobel Yayınları, İstanbul.
    Dersin Amacı Gıda mühendisliği öğrencilerine, Gıda biyoteknolojisi, mikrobiyal ve enzimatik süreçler, biyosensör uygulamaları ve transgenik uygulamalar konularında gerekli bilgi ve becerinin aktarılması, Gıda mühendisliği öğrencilerinin Gıda Güvenliği konusunda bilgi sahibi olmasının sağlanması
    Dersin İçeriği Gıda mühendisliği öğrencilerine, Gıda biyoteknolojisi, mikrobiyal ve enzimatik süreçler, biyosensör uygulamaları ve transgenik uygulamalar konularında gerekli bilgi ve becerinin aktarılması, Gıda mühendisliği öğrencilerinin Gıda Güvenliği konusunda bilgi sahibi olmasının sağlanması
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster