ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Muhafaza Yöntemleri ve Raf Ömrü GMÜ432 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıdaların muhafazasında kullanılan geleneksel teknolojileri tartışır.
    2-Kullanılan modern muhafaza yöntemleri ve yeni işleme teknolojilerinin kullanılması ile ilgili bakış açısı geliştirir.
    3-Farklı gıda maddeleri için en uygun olan muhafaza uygulamalarını belirler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Bulduk, S. (2010) "Gıda Teknolojisi" Detay Yayıncılık K2 Baysal, T. (2012), "Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknolojiler" Nobel Akademik Yayıncılık
    Yardımcı Kitap YK1 Barbosa-Canovas, G. V., Tapia, M. S., Pilar Cano, M. (2000). Novel Food Processing Technologies. CRC Press, ABD.
    Dersin Amacı Gıdaların işlenmesi ve depolanması esnasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara karşı uygulanan muhafaza yöntemleri hakkında bilgiler vermek.
    Dersin İçeriği Gıdaların bileşimi ve gıda muhafazasının temelleri, geleneksel ve endüstriyel olarak uygulanan muhafaza yöntemleri ile yeni gelişmekte olan muhafaza yöntemleri ve uygulama alanları, muhafaza yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster