ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Biyokimyası GMÜ302 BAHAR 3+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Proteinlerin metabolizmasını ve biyosentezini kavrar.
    2-Karbohidratların metabolizmasını ve biyosentezini öğrenir.
    3-Lipitlerin metabolizmasını ve biyosentezini kavrar.
    4-DNA`nın yapısını kendini eşlemesini ve protein sentezini kavrar.
    5-Gıdalardaki biyokimyasal değişimleri kavrar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1.Gıda biyokimyası, 2012.Arsan Bilişli Sidas yayıncılık. 2.Lehninger Biyokimyanın İlkeleri, 2005. Nedret Kılıç (Çeviri Ed.), Palme Yayıncılık , Ankara. 3. Biyokimya, 2007. Engin Ulukaya (Çeviri Ed.), Nobel Tıp Kitabevleri, İstanbul.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Biyokimyanın temel ilkeleri ve gıdalarda meydana gelen biyokimyasal değişmeler konularında temel oluşturmak.
    Dersin İçeriği Hücreler: Bitkisel Organizma Hücreler: Hayvansal Organizma İnsan Organizması Matabolizma Karbonhidratların Metabolizması Karbonhidratların Metabolizması Proteinlerin Metabolizması Nükleik Asitler Lipitlerin Metabolizması Lipitlerin Metabolizması Vitaminlerin Metabolizması Minerallerin Metabolizması Hormonlar Enzimler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster