ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Toksikolojisi GMÜ438 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Toksinler ve toksinlerin özellikleri, sınıflandırılmaları ve metabolizmalarıyla ilgili bilgileri açıklar.
    2-Toksik etkinin saptanması ve toksisiteyi etkileyen faktörleri tanımlar.
    3-Gıdalardaki doğal toksik ögeler, gıda bulaşanları ve bunların toksik etkilerini açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. GMÜ438 Gıda Toksikolojisi ders notları
    Yardımcı Kitap YK1. Helferich, W., Winter, C.K. (2001). Food Toxicology. CRC Press, Boca Raton. YK2. Deshpande, S.S. (2002). Handbook of Food Toxicology, Marcel Dekker, New York.
    Dersin Amacı Gıda güvenliği açısından önem arz eden toksinlerin özellikleri, sınıflandırılmaları, metabolizmaları, toksik etkinin saptanması, toksisiteyi etkileyen faktörler, gıdalardaki doğal toksik ögeler, gıda bulaşanları ve toksik etkileri gibi konularda bilgiler vermek.
    Dersin İçeriği Toksikoloji kavramı, toksik maddelerin sınıflandırılması, toksik maddelerin organizmaya alımı, organizmada dağılımı ve metabolik dönüşümler, toksisitenin saptanması, toksisiteyi etkileyen faktörler, gıdalarda doğal olarak bulunan toksik maddeler, gıdaların işlenmesi ve depolaması sırasında gıdaya bulaşanlar, gıda katkı maddeleri, hormonlar, mikotoksinler, bakteri toksinleri ve parazitler, pestisitler, ağır metal bulaşıları, radyoaktif kalıntılar, ambalaj ve paketleme materyali kalıntıları, temizlik ve dezenfektan madde kalıntıları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster