ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yeni Ürün Geliştirme GMÜ427 GÜZ-BAHAR 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yeni ürün geliştirmeye ilişkin kavram ve teorileri tanımlar.
    2-Yeni ürün geliştirme stratejilerini planlar.
    3-Ürün özellikleri ve değerlendirme tekniklerini kullanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K 1. Winger, R., Wall, G., Food Product Innovation A Background paper, Food and Agriculture Organization of the United Nations, Roma, 2006. K 2. Mozkowitz, H. R., Saguy, S. I., Straus, T., An Integrated Approach to New Food Product Development, CRC Press, 2009.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Yeni gıda formülasyonlarının geliştirilme yöntemleri, gıda endüstrisinde üretilebilme potansiyeli olan ve piyasada bulunmayan yeni ürünlerin geliştirilmesi, mevcut ürünlerin maliyet ve içerik yönünden iyileştirilmesi ile ilgili becerileri geliştirmek hedeflenmektedir.
    Dersin İçeriği Yeni ürün geliştirme süreci, yeni ürün geliştirme sürecinde araştırma geliştirme teknikleri, prototip geliştirme, geri dönüşleri değerlendirme, örnek yeni ürün geliştirme
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster