ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Hijyen ve Sanitasyon LVS153 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Hijyen ve sanitasyonun anlamını açıklar.
    2-Gıda işletmelerinde uygulanması gereken hijyen uygulamalarını anlatır.
    3-Su hijyenini açıklar.
    4-Kişisel hijyen ile ilgili uyulması gereken kuralları belirler.
    5-Alana uygun olan dezenfektanı belirler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Serdal TARHANE
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Serdal Tarhane

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K-1. Tayar, M., Kılıç, V. (2014). Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon, Dora Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Kişisel hijyen ve temizliğin sağlanması ve işletme temizlik kurallarının uygulanması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri; Hijyen ve sanitasyon; Gıda kaynaklı tehlikeler; Mikrobiyoloji ve gıda kalitesi; Temizlik ve dezenfeksiyon; Su hijyeni; Gıda işletmelerinde hijyen; Gıda işletmelerinde sanitasyon; Personel hijyeni; Periyodik sağlık kontrolleri; İşletme giriş ve çıkışları; İşletme tuvalet ve temizlik alanları; Pest kontrolü; Dezenfektanlar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster