ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Zootekni LVS103 GÜZ 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Dünya ve Türkiye`deki hayvancılığı genel hatlarıyla tanımlar.
    2-Hayvanlarda tür ve ırk kavramını açıklar.
    3-Hayvanların; üreme, davranış ve büyüme süreçlerinin temellerini açıklar.
    4-Çiftlik hayvanlarını verim, performans açısından karşılaştırır.
    5-Islah çalışmalarının hayvancılığa ne kattığını açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Özgür KUZUKIRAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1-Petek, M., & Alpay, F. (2018). Zootekni. Anadolu Üniversitesi, Eskişehir. K2-İnal, Ş., Akmaz, A., Garip, M. (2016). Zootekni 1, Atlas Akademi Yayınları, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1-Ders notları.
    Dersin Amacı Zootekni alanında yürütülen çalışmaların, çiftlik hayvanları ve ürünlerinin tanımlanarak üretim bilgilerini edindirmektir.
    Dersin İçeriği Türkiye ve Dünya`da Hayvancılığın Yapısı; Başlıca Yetiştiricilik Tanımları; Tür ve Irk Kavramı; Ekonomik Verim Düzeyi, Uyum ve Seleksiyon; Sığır Irkları, Süt Üretimi, Bakım ve Yönetim, Laktasyon ve Sağım; Sığır Yetiştiriciliğinde Barınaklar ve Sağlık Koruma, Sığırlardan Et Üretimi; Koyun Irkları ve Üretim Sistemleri; Koyunlarda Bakım-Yönetim ve Islah Çalışmaları; Keçi Varlığı, Keçi Irkları, Üretim Biçimleri, Bakım-Yönetim; Keçi-Orman İlişkileri, Keçi Islah Çalışmaları; Tavukçuluğun Önemi, Kuluçka, Damızlık Tavuk Yetiştiriciliği, Etlik Piliç ve Yumurtacı Tavuk Yetiştiriciliği; Tavukçulukta İşletme Tipleri; At Irkları ve Üretimi; Hayvancılıkta Yeni Yaklaşımlar, Türkiye`de Hayvancılığın Problemleri.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster