ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji LVS205 GÜZ 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Farmakolojinin temel kavram ve terminolojisini kavrayarak, doz kavramı, ilaçların veriliş şekilleri ve yollarını açıklar.
    2-İlaçların istenmeyen etkileri ve toksik etkileri ile etkileşimlerini açıklar.
    3-Temel farmakodinamik ve farmakokinetiği açıklar.
    4-Toksikolojinin temel kavramlarını açıklar.
    5-Zehirlenme olgularında veteriner hekim müdahalesine kadar gereken önlemleri alır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Özgür KUZUKIRAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1- Kaya, S., Baydan, E., Yarsan, E., Filazi, A., Sonal, S., Altıntaş, L., Oruç, H. (2015). Temel Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji (1. baskı). S. Kaya (ed.), Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir. K2- Kaya, S., Pirinççi, İ., Ünsal, A., Traş, B., Akar, F. (2014). Veteriner Farmakoloji (4. baskı). S. Kaya (ed.), Medisan Yayınevi, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Hayvan türlerinde hastalıkların önlenmesi, tanısı ve tedavisinde kullanılan ilaç ve diğer maddelerin kaynakları, özellikleri ve doğru kullanımları ile zehir etkisine sahip maddelerin kaynakları, özellikleri ve tedavi yöntemleri hakkında genel bilgi sahibi olunmasını amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Farmakolojiye Giriş, İlaç, Farmasötik İşlemler ve İlaç Şekilleri; Farmakokinetik ve Farmakodinamik; Sinir Sistemi İlaçları I; Sinir Sistemi İlaçları II; Hormonal Sistem İlaçları; Diüretikler ve Solunum Sistemi İlaçları; Sindirim Sistemi İlaçları; Dolaşım Sistemi İlaçları; Kemoterapötikler I; Kemoterapötikler II; Toksikolojiye Giriş ve Genel Toksikoloji; Bitkisel Maddeler ve Mineral Maddeler; Mikotoksinler ve Doping; Pestisitler ve Çevre Toksikolojisi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster