ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Su Ürünleri Yetiştiriciliği LVS251 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Balık türlerinin temel biyolojik özelliklerini açıklar.
    2-Balık türlerinin ayırt edici biyolojik özelliklerini yazar.
    3-Türe özgü yetiştiricilik yöntemlerini örnek verir.
    4-Damızlık ve yavru bakımını açıklar.
    5-Balık hastalıklarına örnekler verir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Serdal TARHANE
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Serdal Tarhane

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Demir, E., Eseceli, H., Akbulut, M., Demir, B., Özcan, A., vd. (2014) Avrupa Balık Yetiştiriciliği El Kitabı, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir. Çağıltay, F. (2011) İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara. Tekelioğlu, N., Sarıhan, E. (2005) Balık Üretimi, Nobel Kitabevi, Adana.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Balık yetiştiriciliğinde kullanılan balık türlerinin, özelliklerinin ve yetiştiriciliğinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri; Kültür balıkçılığının önemi; Balık biyolojisi I; Balık biyolojisi II; Kültürel balık türleri I; Kültürel balık türleri II; Balık yetiştiriciliği yöntemleri; Balık yetiştiriciliği yöntemleri ve ekipmanları; Damızlık yetiştiriciliği ve üretim; Yavru bakımı; Balık besleme, yemleme ve yem katkı maddeleri; Balık hastalıkları ve tedavi yöntemleri I; Balık hastalıkları ve tedavi yöntemleri II; Avrupa kültür balıkçılığının geleceği.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster