ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Çevre Biyoteknolojisi CES212 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Biyoteknolojinin temel kavramlarını tanımlar.
    2-Biyoteknolojinin kullanım alanlarına örneklendirir.
    3-Çevresel sorunların biyoteknolojik yollarla giderimi ile ilgili problemlere dair yorum yapar ve çözüm önerilerini listeler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğretim Görevlisi Elif PAÇAL
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi İlker Şimşek

    Ders Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi İlker ŞİMŞEK Doç. Dr. Ülkü Nihan YAZGAN TAVŞANOĞLU
    Kaynaklar K1. Theiman, W.J. & Palladino, M.A. (2013). Biyoteknolojiye Giriş (3.Basım). Palme Kitabevi, Ankara. K2. Öktem, H.Ö. & Yücel, M. (2016). Bitki Biyoteknolojisi ve Genetik İlkeler, Teknikler ve Uygulamalar (1. Basım). Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Biyoteknoloji ile ilgili temel kavramları benimseterek biyoteknolojik uygulamalar ile ilgili karar verme ve uygulama yeteneği kazandırmak.
    Dersin İçeriği Biyoteknolojinin tanımı ve tarihçesi; Biyoteknolojinin uygulama alanları; Biyoteknolojide önemli mikroorganizmalar (Bakteriler, mayalar, küfler); Çeşitli günlük uygulamalarda mikropların kullanımı; Bitki transgenetiğinde kullanılan yöntemler ve pratik uygulamalar; Niçin transgenik bitkiler çok tartışmalıdır; Transgenik hayvanlar ve insan antikorlarının hayvanlarda üretilmeleri; Biyoremedasyon tanımı ve temel öğeleri; Genetiği değiştirilmiş mikroorganizmalarla çevre temizliği; Akuatik biyoteknolojinin tıbbi uygulamaları; Akuatik biyoteknolojinin çevresel uygulamaları; Tıbbi ürünler ve biyoteknoloji uygulamaları; Biyoteknoloji mevzuatı; Etik ve biyoteknoloji .
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster