ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Laboratuvar Kimyası TLT103 GÜZ 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Madde ve özelliklerini, atomun yapısını ve periyodik cetveli tanımlar.
    2-Kimyasal bileşikleri adlandırır.
    3-Karışım ve çözeltileri hazırlar.
    4-Asit ve bazlara ait tanımları yapar.
    5-pH, pOH ve tampon çözelti ile ilgili temel problemleri çözer.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Melike BİLGİ KAMAÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Doç.Dr. Ebru KILIÇAY
    Kaynaklar K-1. Petrucci, H.R. & Harwood, S.W. (2010). Genel Kimya 1, Çeviri editörleri, Uyar, T. & Aksoy, S., 8. Baskı, Palme Yayıncılık, Ankara. K-2. Petrucci, H.R. & Harwood, S.W. (2010). Genel Kimya 2, Çeviri editörleri, Uyar, T. & Aksoy, S., 8. Baskı, Palme Yayıncılık, Ankara. K-3. Skoog, D.A.,West, D.M., Holler, F.J. & Crouch, S.R. (2004). Analitik Kimya Temelleri, 1. Cilt, (Fundamentals of Analytical Chemistry, Skoog, West, Holler), Çeviri editörleri, Kılıç, E. &Yılmaz H., 8. Baskı. Bilim Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Genel kimyadaki temel kavramların açıklanması, kullanacağı çözeltilerin hazırlanması, kimya ile ilgili problemlerin çözümü için analitik çözme yeteneğinin geliştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Maddenin ve atomun yapısı, periyodik cetvel ve elementler, bileşikler ve kimyasal bağlar, kimyasal reaksiyonlar, termokimya, çözeltiler, çözünme olayı, çözünme ısısı, konsantrasyon, konsantrasyon birimleri, kimyasal hesaplamalar ve molarite, normal çözeltiler (normalite), tampon çözeltiler, %konsantrasyonlu çözeltilerin hesaplanması, %hacim/hacim çözeltilerin hesaplaması, %kütle/hacim çözeltilerin hesaplaması
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster