ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yemeklik Dane Baklagiller YTB205 GÜZ 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tarımsal üretim içerisinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemini tanımlar.
    2-İnsan beslenmesinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemini ilişkilendirir.
    3-Biyolojik azot fiksasyonu ve bunun tarımsal üretimdeki yerini tanımlar.
    4-Türkiye`de yemeklik tane baklagil bitkisi olarak yetiştirilen türler ile tarımsal üretimdeki yerleri ve yetiştiricilikleri hakkında yorum yapar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Ebru DERELLİ TÜFEKÇİ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları ---
    Kaynaklar K1. Şehirali, S. (1988). Yemeklik Dane Baklagiller. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Akçin, A. (1988). Yemeklik Dane Baklagiller. Selçuk Üniversitesi Yayınları, Konya. YK2. Öğretim üyesine ait ders notları.
    Dersin Amacı Tarımsal üretim içerisinde yemeklik tane baklagillerin, yeri ve önemi ile ülkemizde yemeklik tane baklagil bitkisi olarak yetiştirilen cinslerin adaptasyon ve yetiştiricilikleri hakkında temel bilgilerin verilmesidir.
    Dersin İçeriği Yemeklik dane baklagillerin dünyada ve ülkemizde ekonomik önemi, beslenme ve ekim nöbetindeki önemleri, baklagillerde azot fiksasyonu, yemeklik dane baklagillerin taksonomisi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster