ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Girişimcilik ve İnovasyon AYH214 BAHAR 3+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Öğrenci girişimciliğin üretimdeki yeri ve önemini özetler
    2-Girişimci iş planı hazırlar.
    3-Girişimcinin iş kurma sürecinde ihtiyacı olan kaynakları optimal seviyede listeler
    4-Başarılı bir girişimci olmak için gerekli olan özelliklerini tanımlar ve girişimci iş planlarını rasyonel değerlendirir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Seda ERKAN BUĞDAY
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Seda Erkan Buğday

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Başar, E. (2017). Girişimcilik. Nobel Akademik Yayınları No: 607. S: 234, Ankara. K2. Çatı, K. (2016). Girişimcilik ve İnnovasyon Yönetimi. Nobel Akademik Yayın No: 1516. S:398, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu ders kapsamında öğrencilerin girişimciliğin ekonomik etkinliklerdeki yerini ve öneminin farkındalığını sağlamak ve aynı zamanda başarılı girişimler için gerekli alt yapının, iş planın hazırlanma sürecine ilişkin bilgi ve becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Girişim, girişimcilik ve inovasyon tanımı, girişimcilik ile ilgili temel kavramlar, girişimci ve yönetici arasındaki farklar, girişimciliğin tarihi ve Türkiye`de girişimcilik, girişimci iş planı, girişimcinin iş kurma sürecindeki temel aşamaları, yaratıcı yıkıcılık kavramı, yaratıcılık, yaratıcılığı etkileyen faktörler, yaratıcılığın aşamaları, iyi bir iş fikrinin özellikleri, girişimcilik türleri, girişimcilik için gerekli kaynaklar, girişimciliği teşvik eden faktörler, girişimcilikte başarı ve başarısızlığa götüren nedenler bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster