ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mutfak Hizmetleri Uygulaması TUR206 BAHAR 2+2 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mutfak ile ilgili temel kavramları açıklar.
    2-Mutfakta kullanılan malzemeleri tanır.
    3-Üretim aşamalarının her basamağında yer alır.
    4-Pişirme yöntemlerini kullanır ve uygulamalarını yapar.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Yakup ÖZTÜRK
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr Yakup Öztürk

    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Gökdemir, A. (2009). Mutfak Hizmetleri Yönetimi (3. Baskı), Ankara: Detay Yayıncılık, Ankara. K2. Önçel, S. (2020). Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir. K3. Yılmaz, H., Dündar Arıkan, A. ( 2019), Gastroromi Tarihi, Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Mutfakta kullanılan malzemeleri tanımak ve üretim aşamalarının her basamağında yer almaktır. Ayrıca öğrencilerin güncel bilgi ve donanıma sahip olarak konaklama işletmesinin mutfak bölümünü için yeterliğe ulaşmalarının sağlanmasıdır.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle online eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Mutfak, Mutfak Örgüt Yapısı, Mutfak Planlama, Mutfakta Kullanılan Araç ve Gereçler, Mutfakta Üretim Aşamaları, Pişirme Yöntemleri, Garnitürler, Soslar ve Mutfak Uygulamaları konuları işlenecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster