ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mikrobiyoloji-İmmünoloji DHF204 GÜZ-BAHAR 2+2 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mikrobiyolojinin esaslarını, mikroorganizmaların çeşitlerini tanımlar.
    2-Virüslerin genel özelliklerini ve Diş Hekimliğinde önem taşıyan viral etkenleri özetler.
    3-Mantarların genel özelliklerini ve Diş Hekimliğinde önem taşıyan fungal etkenleri özetler.
    4-Mikroorganizma-mikroorganizma, mikroorganizma-konak ilişkileri tanımlar.
    5-Normal vücut florasının önemini açıklar.
    6-İmmünolojide temel kavramları ve immün yanıt mekanizmalarını açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Remzi Orkun AKGÜN
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr Serhat Sirekbasan

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Murray PR, Rosenthal KS, Pfaller MA (2005). Medical Microbiology. K2. Ustaçelebi Ş (1999). Temel ve Klinik Mikrobiyoloji. K3. Samaranayake I (2006). Essential Microbiology for Dentistry.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Genel ve Ağız Mikrobiyolojisinin esaslarını, insan organizmasında ve ağız ortamındaki mikroorganizma çeşitlerini, hücresel, metabolik ve patojenik yapılarını öğretmek ve enfeksiyonlar ile ilişkisini hastalık yapıcı özelliklerini açıklamak. Mikroorganizmaların birbirleriyle ve konak organizma ile ilişkilerini, hastalıkların etyopatogenezindeki rollerini, konağın immün yanıtını ve bu etkenlerin tanısına yönelik temel laboratuvar yöntemlerini kavratmak. Mikrobiyal etkenlere karşı kullanılan antimikrobiyallerin çeşitleri, etki mekanizmalarını, özelliklerini ve kullanım şekillerini öğretmek. İmmün sistemin yapısını, çeşitlerini, hücrelerini ve enfeksiyon etkenlerine karşı immün yanıtın nasıl olduğunu, vücudun ve ağzın savunma sistemlerinin anlaşılmasını sağlamak.
    Dersin İçeriği Temel Mikrobiyolojinin esaslarını, insan organizmasında ve ağız ortamındaki mikroorganizma çeşitlerinin hücresel, taksonomik, etyoptogenetik özelliklerini, mikroorganizmaların temel laboratuvar ve klinik tanımlanmalarını birbirleriyle ve konak organizma ile ilişkilerini, konağın immün yanıtının çeşitleri ve özelliklerinin hücresel ve sistemik düzeyde öğrenilmesini, mikroorganizmaların laboratuvar tanısının konulmasını, enfeksiyon hastalıklarının tedavisi ve önleme yolları yönelik antimikrobiyalleri, dezenfeksiyon, sterilizasyon ve aşılama işlemlerinin kavranmasını konu alır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster