ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Organik Kimya DHF113 GÜZ 2+0 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Organik kimyanın tanımı, tarihçesi ve sağlık alanındaki önemini açıklar
    2-Organik moleküllerin adlandırılması ve Lewis yapılarını açıklar.
    3-Organik moleküllerin (alkan, alken, alkin, alkil halojenürler, alkoller, eterler, fenoller, aromatiklik ve benzen, aldehit, keton, amin, karboksilik asit ve türevleri) fiziksel özellikleri , sentezi ve reaksiyonlarını yorumlar.
    4-Organik moleküllerin üç boyutlu yapıları ve bu moleküllerin ilaç ve sağlık alanındaki önemini açıklar.
    5-Karbonhidrat, Amino asit, Lipitler, Protein ve Nükleik asitlerin fiziksel özellikleri, reaksiyonları açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Zeynep GÜLTEKİN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Fessenden, R. J.; Fessenden, J. S.; Marshall, W. Logue , 2001. Organik Kimya, (Çeviri Editörü: Uyar, T). ISBN: 975-8531-01-8 K2. Hart, H.; Hart, D.; Craine, L. 1995. Organik Kimya (Çeviri: Uyar T), ISBN: 975- 7477-37-0
    Yardımcı Kitap YK1. Solomons, T.W.G.; Fryhle C. B, 2000. Organik Kimya (Çeviri: Okay, G.; Yıldırır, Y), ISBN 975-8431-87-0
    Dersin Amacı Organik moleküllerin Lewis yapıları ve geometrik şekillerinin çizimi, organik molekülde bulunan önemli fonksiyonel grupların açık yapıları (alkan, alken, alkin, alkol, eter, fenol, alkil halojenürler, aldehit , keton, amin, karboksilik asit ve türevleri) ve bu organik moleküllerin adlandırılmaları, fiziksel özellikleri ve reaksiyonlarını, organik moleküllerin üç boyutlu yapıları, kirallik ve optikçe aktifliğin ilaç kimyasındaki önemi, bunun yanısıra karbohidratlar, lipitler, amino asitler, nükleik asit ve proteinlerin isimlendirmeleri, fiziksel özellikleri, sağlık alanındaki önemini anlatmakdır.
    Dersin İçeriği Organik kimyanın tanımı ve tarihçesi ve önemi. Fonksiyonel Gruplar, Alkan, Alken, Alkinler, Alkil Halojenürler , Aromatiklik ve Benzen, Alkoller, Fenoller, Eterler, Aldehit ve Ketonlar, Aminler, Karboksilik Asit ve Türevleri, Karbohidratlar, Lipitler, Amino asitler, Nükleik asit ve Proteinler`in isimlendirmesi, fiziksel özellikleri ve reaksiyonları. Stereokimya.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster