ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenmenin Biyokimyasal İlkeleri KİM580 GÜZ-BAHAR 3+0 Üniversite S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Proteinlerin, karbonhidratların ve yağların metabolizmada kullanımını tanımlar.
    2-Yaşa, cinsiyete, fiziksel aktiviteye ve bazı hastalıklara göre günlük enerji, makro besin ögeleri gereksinimi, besin grupları ile alınması gereken miktarları ilişkilendirir.
    3-Vücut fonksiyonları ve sağlıklı beslenmek için enerji ve makro besin ögelerinin önemini analiz eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Muhammed ALTUN
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Altun

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Nelson, D.L., Cox. (2005). Lehninger Biyokimyanın İlkeleri. Palme Yayıncılık, Ankara. K2: Elgün Ülkar S. (2017). Tıbbi Biyokimya. Hipokrat Kitapevi, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Makro besin öğelerinin (proteinler, yağlar ve karbonhidratlar) metabolizmasının biyokimya, fizyoloji ve beslenme bilimleri açısından değerlendirilmesini amaçlar.
    Dersin İçeriği Genel tanım ve kavramlar, Karbonhidratların özellikleri, kaynakları, kimyası, Karbonhidratların sindirimi, emilimi ve metabolizması, Karbonhidratlar: Gereksinmeler, yetersiz ve aşırı alıma ilişkin sorunlar, Proteinlerin özellikleri, kimyası, kaynakları, kalitesi, Proteinlerin sindirimi, emilimi ve metabolizması, Proteinler: Gereksinmeler, yetersiz ve aşırı alıma ilişkin sorunlar, Lipitlerin özellikleri, kimyası, kaynakları, Lipitlerin sindirimi, emilimi ve metabolizması, Lipitler: Gereksinmeler, yetersiz ve aşırı alıma ilişkin sorunlar, Enerji metabolizması I:Enerji dengesi, besinlerin enerji değeri, Enerji metabolizması II: Enerji harcaması, Enerji metabolizması III: Enerji dengesi ve dengesizliği sorunları, Dengeli beslenme ve önemi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster