Dersin İçeriği
|
Genel tanım ve kavramlar, Karbonhidratların özellikleri, kaynakları, kimyası, Karbonhidratların sindirimi, emilimi ve metabolizması, Karbonhidratlar: Gereksinmeler, yetersiz ve aşırı alıma ilişkin sorunlar, Proteinlerin özellikleri, kimyası, kaynakları, kalitesi, Proteinlerin sindirimi, emilimi ve metabolizması, Proteinler: Gereksinmeler, yetersiz ve aşırı alıma ilişkin sorunlar, Lipitlerin özellikleri, kimyası, kaynakları, Lipitlerin sindirimi, emilimi ve metabolizması, Lipitler: Gereksinmeler, yetersiz ve aşırı alıma ilişkin sorunlar,
Enerji metabolizması I:Enerji dengesi, besinlerin enerji değeri, Enerji metabolizması II: Enerji harcaması, Enerji metabolizması III: Enerji dengesi ve dengesizliği sorunları, Dengeli beslenme ve önemi.
|