ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Alternatif Isıtma Teknolojileri TYB543 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda ve tarım alanında kullanılan geleneksel teknolojileri açıklar.
    2-Alternatif ısıtma teknolojileri hakkında bilgi verir.
    3-Yeni ve özgün teknolojilerini yeni proses tasarımları açısından inceler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Sezin TUTA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Barbosa-Canovas, G. V., Tapia, M. S., Pilar Cano, M., 2000, Novel Food Processing Technologies, CRC Press, Boca Raton, FL.
    Yardımcı Kitap Buffler, C. R., 1995, Microwave Cooking and Processing, Springer US. Nelson, S. O., 2015, Dielectric Properties of Agricultural Materials and their applications, Academic Press.
    Dersin Amacı Tarım ve gıdalara uygulanan prosesler sırasında uygulanan işlemlerin proses ve ürün üzerine etkileri ve yeni-özgün teknolojilerin (mikrodalga, radyo frekansı, ohmik ve infrared ısıtma) bu proseslerde kullanılması ile ilgili öğrenciye bakış açısı verilmesi
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster